1. yle.fi
  2. Uutiset

Sarviniemen ensimmäiset loma-asunnot myynnissä

Saimaa Spirit Oy myy Taipalsaaren Suur-Saimaan lomakylästä neljää huoneistoa, jotka sijaitsevat jo olemassaolevissa rakennuksissa. Tavoitteena on saada alueen kehittäminen alulle.

loma-asuntomessut
Suur-Saimaan lomakylän päärakennus Sarviniemessä.
YLE / Tommi Parkkinen

Sarviniemen omistavan Saimaa Spirit Oy:n toimitusjohtajan Jukka Sunisen mukaan mökkejä myydään, jotta alueen kehittäminen saadaan alulle. Palveluja alueella ei vielä ensi kesänä välttämättä ole. Nyt myytäväksi tulleet asunnot eivät ole suunnitellulla loma-asuntomessualueella.

Loma-asuntomessuja on suunniteltu Sarviniemeen vuodelle 2012. Sunisen mukaan osa messurakennuksista tulee Kolin tapaan myös vuokrakäyttöön silloin, kun omistajat eivät tarvitse niitä.

- Yhteiskäyttökortteleihin vanhalle karavaani- ja leirintäalueelle tulisi 20-30 mökkiä, Suninen suunnittelee.

Sesongin ulkopuolella vuokrattavia loma-asuntoja alueella pystyisi Sunisen mukaan ylläpitämään palveluja. Loma-asuntomessujen myötä leirintä- ja asuntovaunutoiminta poistuvat alueelta.

- Camping ei ole enää nykyaikaista. Ongelmia tulisi myös jätehuollon kanssa.

Omarantaisia tontteja tarjolle

Loma-asuntomessujen ehtona on Sunisen mukaan vähintään 15 omarantaista tonttia, jotka alustavissa suunnitelmissa veisivät vajaan neljäsosan koko alueen rantaviivasta. Rantaviivaa on noin neljä kilometriä.

Messuja silmällä pitäen on tehty kaavamuutosehdotelma, joka esitellään asiasta kiinnostuneille kuulemistilaisuudessa Taipalsaaren kunnantalolla ensi viikon keskiviikkona.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala

Lue seuraavaksi