1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Jokela

Jokelan kohtalo huolettaa netissä

Joensuulaisen ravintola Jokelan kohtalosta huolestuneet asiakkaat kokoavat rivejään internetissä. Nettiyhteisö Facebookissa perustettuun Pro Wanha Jokela-ryhmään on liittynyt jo yli 600 jäsentä.

Kuva: YLE / Mari Itkonen

Ryhmä vaatii ravintolarakennuksen omistavalta Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiöltä toimia kiinteistön peruskorjaamiseksi ja Jokelan säilyttämiseksi.

Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiön toiminnanjohtaja Satu Kokkonen kertoo, ettei säätiöllä ole tällä hetkellä varoja Jokelan kiinteistön peruskorjaamiseen. Säätiöllä on käynnissä useita muita peruskorjaushankkeita.

Pro Wanha Jokela-ryhmän pelot ravintolatoiminnan jatkosta ja kiinteistön purkusuunnitelmista eivät ole Kokkosen mukaan perusteltuja:

- Meiltä ei kukaan ole kysynyt virallisesti ravintolan jatkosta, eikä rakennuksen purustakaan ole kukaan virallisesti puhunut missään. Eli tässä vaiheessa nämä ovat enemmänkin huhuja nämä pelot. Toisaalta ymmärrän huolen, sillä kun puhutaan ravintola Jokelasta, puhutaan vanhasta, hyvin perinteikkäästä ja kunniakkaasta ravintolasta tässä kaupungissa.

Kultuuriravintola Jokela on toiminut vuodesta 1936 saakka Joensuussa Torikadulla.

- Säätiö on todennut, että ravintola Jokelan nimi ja ravintola Jokela ovat arvokasta kulttuuriperintöä tässä kaupungissa. Jokela on ollut siinä samalla nurkalla hyvin kauan aikaa ja varmaan Jokela jossain muodossa tulee olemaan siinä nurkalla hyvin kauan aikaa jatkossakin, Satu Kokkonen toteaa.