Vaihtoautoja hallit pullollaan

Käytettyjen autojen määrä autoliikkeissä on kasvanut paikoin jo uusiin ennätyksiin. Huhtikuun alussa voimaan tullut autoverouudistus kiihdytti uusien autojen rekisteröintiä alkuvuonna, mikä lisäsi vaihdossa tulevien autojen määrää.

käytetyt autot
Autoja kaupassa.
Arja Kangas / YLE

Useissa autoliikkeessä on pantu merkille kasvavat vaihtoautomarkkinat. Uusien autojen myynti kasvoi alkuvuonna ja varsinkin maaliskuussa, ennen kuin tuorein autoverouudistus astui voimaan.

Oululaisessa liikkeessä vaihtoautoista vastaava myyntijohtaja Petri Mäkinen laskeskelee, että käytettyjä autoja on nyt 100 enemmän kuin normaalitilanteessa.

- En muista myyntihistoriani aikana eli viimeisen kahdeksan vuoden aikana tällaista määrää vaihtoautoja. Kun uusien kauppa kävi maaliskuussa, niin tämä on ennätysmäärä autoja, Mäkinen laskeskelee.

Uusi, pihi, vähäpäästöinen kiinnostaa

Muhoslainen Esa Koivukangas hakee perheeseen kakkosautoa.

- Kaupunkiajoon, kaupassakäyntiin tarvitsisin auton, millä on hyvä ja helppo mennä parkkiin ja pyöriä tässä lähellä. Tietenkin se kulutus vaikuttaa myös, vaikka tuntui ensin, että ei sillä ole merkitystä, mutta kyllä se merkitsee paljon näillä polttoaineen hinnoilla, Koivukangas manailee.

En muista myyntihistoriani aikana eli viimeisen 8 vuoden aikana tällaista määrää vaihtoautoja.

Petri Mäkinen

Myyntijohtaja Petri Mäkinen on pannut merkille, kuinka hyvin jo etukäteen tiedetään liikkeen vaihto-autotarjonta

- Internetistä katsotaan tarkkaan merkit ja mallit, jopa tietyt yksilöt. Netin merkitys on kasvanut koko ajan, sanoo Petri Mäkinen.