Bändiä hoidetaan kuin pitkää suhdetta

Uuden levyn julkaiseva The Rasmus on tehnyt musiikkia lähes kaksi vuosikymmentä. Pitkää ja menestyksekästä uraa kantaa muusikoiden ystävyys.

viihde
The Rasmus
The Rasmus heitti Aamu-tv:sssä akustisena livenä kapaleensa Stranger Ja sen jälkeen Lauri, Eero, Aki ja Pauli olivat Annika Damströmin kanssa sohvalla.

Vuonna 1994 syntynyt The Rasmus on yksi Suomen menestyneimmistä yhtyeistä. Aamu-tv:n vieraana ollut The Rasmus arvelee, että yläasteikäisinä aloittanut bändi on pysynyt koossa osittain hyvän yhteishenkensä ansiosta.

- Luulen, että meidän ystävyyssuhde pitää myös bändin kasassa, sanoo Eero.

Ennen kuin tällä viikolla ilmestyvää levyä alettiin tehdä viime kesänä, takana oli vuoden keikkatauko.

- Kun aloitimme soittamisen, ensimmäinen viikko meni selvitellessä sitä pariterapiaa kaikkien kesken, eikä mitään tuntunut syntyvän. Mutta sitten kun tuli pari hyvää biisiä, tuntui taas siltä, että tämä onkin kiva juttu, Eero jatkaa.

Bändin jälleennäkeminen oli mielenkiintoinen, koska The Rasmuksella ei ollut levy-yhtiötä eikä varmuutta siitä, tehdäänkö kahdeksatta levyä ollenkaan.

- Kaikki oli levällään ja auki, myös se mahdollisuus, ettei treeneissä synnykään mitään uutta. Mutta me koettiin, että se oli aika hyvä tilanne. Pääsimme tekemään kaiken niin kuin hyvältä tuntui, kertoo Aki.

Suurempaan terapiointiin ei ollut tarvetta, sillä Laurin mukaan The Rasmus osaa selvittää keskinäiset välinsä tehokkaasti.

- Me ilmaistaan mielipiteemme aika nopeasti. Bänditreenitkin koostuu aika usein siitä, että mennään treenikselle ryystämään kahvia ja höpötellään. Se on vähintään yhtä tärkeää kuin soittaminen, Lauri sanoo.