Vesa Kujanpää Loimun päävalmentajaksi

Raision Loimu aikoo ensi kaudella menestyä miesten lentopallon Mestaruusliigassa. Päävalmentajaksi valittu Vesa Kujanpää hakee joukkueeseensa huippupelaajat.

urheilu
Raision Loimu uusi päävalmentaja Vesa Kujanpää.
Raision Loimu

Raision Loimun ensi kauden valmennuskuviot on selvillä. Seuran päävalmentajaksi on valittu Vesa Kujanpää. Loimun valmennustroikkaan kuuluu myös apuvalmentaja Tuomas Sallinen ja pelaaja-valmentaja Henri Tuomi.

Vesa Kujanpään nimi oli Loimun seurajohdon valmentajalistalla kärkipäässä. Kujanpää tuli kesken viime kauden Loimun valmennukseen mukaan ja työskentelystä jäi seurajohdolle hyvä kuva. Sekä kotimaisilta että ulkomaalaisilta pelaajilta tullut erittäin positiivinen palaute Kujanpään harjoituksista ja vaatimustasosta oli yksi tärkeimmistä syistä jatkosopimusneuvotteluihin.

Kujanpää itsekin ottaa mielellään valmentajapestin vastaan.

- Kun toinen Suomen maratontaulukon ylivoimaisista kärkiseuroista, ja valtakunnan perinteisin lentopalloseura, tarjoaa päävalmentajasopimusta, niin onhan se niitä asioita, joista ei voi kieltäytyä, Kujanpää kommentoi.

Kujanpää: Tavoitteet korkealla

Ensi kaudesta Kujanpää on käynyt Loimun seurajohdon lisäksi paljon keskusteluja valmennustiimin muiden jäsenten kanssa.

- Lajista riippumatta on selvää, että kun Mestaruusliigaan lähdetään, niin sinne lähdetään menestymään. Perinteinen suomalaisasenne, että lähdetään tekemään parastamme, on aina häviäjien puhetta. Tavoitteet laitetaan korkealle ja pelaajamarkkinoilta haetaan sopivat pelaajat sitä tavoittelemaan. Meidän valmennustiimi haluaa, että Loimu on ensi kaudella liigan aggressiivisin joukkue. Meitä vastaan pitää olla inhottava pelata ja Kerttulaan vastustajien epämieluisaa tulla, kertoo Kujanpää.

Kujanpää on ennen viime kaudella alkanutta Loimu-pestiä valmentanut naisten liigassa sekä pää- että apuvalmentajana, valmentanut junioreita sekä toiminut URHOtv:n kommentaattorina.

Kolmen hengen valmennustiimillä eteenpäin

Loimun valmennustiimissä fysiikkavalmentajasta apuvalmentajaksi tittelinsä vaihtava Tuomas Sallinen on pitkän linjan fysiikka- ja lentopallovalmentaja. Sallinen on valmennusuransa aikana keskittynyt yleisurheilun, fysiikan ja lentopallon lisäksi loukkaantuneiden urheilijoiden kuntoutukseen ja valmennukseen.

Kun Mestaruusliigaan lähdetään, niin sinne lähdetään menestymään.

Vesa Kujanpää

Kolmantena valmentajana valmennustiimin täydentävä Henri Tuomi on nähnyt pelaajana useamman maan harjoituskulttuuria ja hankkinut itselleen pelaamisen ohella valmentajan ammattitutkinnon Lapin Urheiluopistolla Rovaniemellä. Viime kaudella joukkueen kapteenina toiminut Tuomi jatkaa edelleen myös profiilipelaajana Loimussa.

Tuomen pelaaja-valmentaja sopimuksen myötä Loimulla on koossa nyt kolme pelaajasopimusta, sillä Jani Sippolan ja Tuomas Koppasen sopimukset kattavat myös seuraavan kauden. Valmennustiimin sopimusten jälkeen vuorossa on pelaajasopimusten solmiminen. Kaikkien viime kauden pelaajien lisäksi taustoilla on jo kartoitettu mielenkiintoisia uusia nimiä, joten potentiaalisten pelaajien lista on melko pitkä. Päätökset tullaan tekemään yhdessä seurajohdon ja valmennuksen kesken. Ensimmäisiä pelaajasopimustiedotteitakin saattaa olla luvassa jo lähiaikoina.