1. yle.fi
  2. Uutiset

Suomen Urheiluopisto supistaa henkilöstöään

Vierumäellä toimivien yhtiöiden henkilöstövähennys jää ennakoitua pienemmäksi. Yt-neuvotteluissa tähdättiin noin 70 henkilön irtisanomiseen, mutta irtisanottavien lukumäärä on pystytty karsimaan.

irtisanominen
Urheilujournalismin opiskelija Tuija Nieminen juontaa suoraa lähetystä.
YLE / Heikki Ahonen

Suomen Urheiluopiston Kannatusosakeyhtiö, Vierumäki Country Club Oy ja Vierumäen Infra Oy irtisanovat yhteensä 36 työntekijää.

Heinolan Vierumäellä toimivien yhtiöiden irtisanottavien määrä liikkui yt-neuvottelujen alkaessa 70 henkilötyövuodessa.

Toimitusjohtaja Heikki Hietasen mukaan irtisanottavien määrää on vähennetty muun muassa päällekkäisten toimintojen purkamisella ja toimintojen yksinkertaistamisella. Osalle irtisanottavista Urheiluopisto tarjoaa korvaavaa työtä Vierumäen muista yhtiöistä tai alueella toimivista yhteistyöyrityksistä.

Irtisanomisten lisäksi Urheiluopisto lomauttaa koko henkilöstönsä kolmeksi viikoksi. Samalla joistain toiminnoista kuten vuonna 2004 aloittaneesta Mediapajasta luovutaan. Mediapajalla Urheiluopisto pyrkii etsimään ulkopuolisen toimijan. Mediapajassa on koulutettu urheilutoimittajia.

Yt-neuvotteluilla on tavoiteltu miljoonan euron vuosisäästöjä ja toiminnan kääntämistä kannattavaksi. Vierumäki-yhtiöissä työskentelee tällä hetkellä noin 340 henkilöä.

Lue seuraavaksi