Kreikkalaistoimittaja joutui jogurttisateeseen kesken tv-lähetyksen

Kreikassa on jouduttu keskeyttämään paikkallistelevisiokanavan lähetys jogurttihyökkäyksen vuoksi. Välikohtaus sattui perjantai-iltana Epirus-tv-kanavan studiossa, jossa haastatteluohjelman ankkurina ollut Panagiotis Bourhas joutui yhtäkkiä jogurtti- ja kananmunasateen kohteeksi.

Mies suojautuu häntä kohden heitetyiltä kananmunilta ja jogurtilta.

Hyökkäyksen taustalla oli edellisviikkoinen ohjelma, jossa Bourhas oli haastatellut äärioikeistolaisen puolueen edustajaa. Muna- ja jogurttihyökkäyksen tehneet mielenosoittajat syyttivät Bourhasia fasistin tuomisesta ohjelmaa.

Tv-ankkuri kohtasi mielenilmauksen kylmän viileästi, vaikka hänen ohjelmansa jouduttiinkin keskeyttämään. Hän ei vaikuttanut reagoivan hyökkäykseen millään tavalla, vaan keskittyi lähinnä kannettavan tietokoneensa suojelemiseen jogurtti- ja munasateelta.

Kreikan talouskriisi on johtanut vastaavan kaltaisiin välikohtauksiin aiemminkin. Yleinen tyytymättömyys leikkauksiin on saanut kansan ja viranomaiset kahnauksiin. Kreikassa valmistaudutaan parhaillaan myös vaaleihin. Mielipidekyselyt povaavat kahdelle pääpuolueelle heikkoja kannatuslukemia.