Kimmo Tiilikainen ei pyri keskustan johtoon

Tiilikainen valitsee eduskuntaryhmän puheenjohtajuuden puolueen johtamisen sijaan. Hän aikoo jatkaa tehtävässään niin kauan kuin ryhmän jäsenten luottamus riittää.

politiikka
Kimmo Tiilikainen.
Jyrki Lyytikkä / Yle

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen ei tavoittele puheenjohtajan paikkaa keskustan puoluekokouksessa ensi kesäkuussa. Tiilikainen kertoo päätöksestään puolueensa pää-äänenkannattajassa Suomenmaassa sekä oman vaalipiirinsä Uutisvuoksi- ja Etelä-Saimaa-lehdissä.

Tiilikainen sanoo, että häneen on kyllä vedottu ehdokkuuden puolesta mutta vähintään yhtä paljon on toivottu, että hän jatkaisi eduskuntaryhmän johdossa.

Tiilikainen katsoo, että eduskuntaryhmän johdossa hänellä on vastuullaan oppositiopolitiikan organisointi eduskuntatyössä. Ryhmän johdossa voi luoda uskottavaa tulevaisuuskuvaa vaihtoehdoksi hallituksen näköalattomuudelle, niin kauan kuin ryhmän jäsenten luottamusta riittää, ryhmäpuheenjohtaja Tiilikainen toteaa.

Keskustan puheenjohtajakilpaan ovat toistaiseksi ilmoittautuneet keskustan presidenttiehdokkaana ollut Paavo Väyrynen sekä kansanedustajat Mauri Pekkarinen, Tuomo Puumala ja Juha Sipilä.