Onnenpyörästä uusi elämä Satakunnassa

Satakunnan halvat asunnot ihmetyttivät Senaatintorilla. Monien yllätykseksi Satakunnasta löytyy myös avoimia työpaikkoja.

Satakunta
Yle / Olli-Pekka Salli

Kun torstaiaamusta perjantaikeskipäivään jatkunut sade lakkasi, vilkastui Senaatintorin elämä. Satakunnasta uusi elämä –kojun eteen muodostui jonoja. Parhaimmillaan pitkä jono odotti vuoroaan pyörittää onnenpyörää.

Pyörästä kiinni ja menoksi. Osoittimen pysähtyessä esimerkiksi Jämijärven kohdalle sai pyörittäjä kuulla, että Jämijärvi voisi tarjota uuden elämän: purjelentoa harrastukseksi, töitä hiihtoputkenhoitajana tai tyynynvalmistajana. Koti voisi löytyä uudesta 55 neliön rivitalosta reilulla 100 000 eurolla tai uudenkarheasta runsaan sadan neliön omakotitalosta vajaalla 200 000 eurolla.

Eri puolilla Satakuntaa parhaillaan myynnissä olevien asuntojen hinnat jaksoivat herättää ihmetystä. Moni otti mukaansa vielä tuoreen Etuovi-lehden ja kahvipöydässä jatkettaneen asuntotarjonnan tutkailua.

Uusi elämä – ehdotuksen lisäksi pyörittäjät palkittiin esite- ja tuotekassilla. Sateesta huolimatta esimerkiksi torstaina noin 600 sinistä kassia lähti toistaiseksi vielä ei-satakuntalaisiin koteihin. Lasten hittituotteeksi on noussut pahvista taitettava Satakunnan kruunu.

Töitä tarjolla!

Työvoimahallinnon ja TE-keskuksen Töihin Satakuntaan-kojussa on tarjolla paikoin harvinaista herkkua, työpaikkoja. Onnenpyörän sijaan Satakunnan työpaikkatarjontaa esitellään tietokoneelta.

Taina Tuovinen Kaakkois-Satakunnan TE-toimistosta kertoi, että erityisesti maakunnan opettajien työpaikat ovat kiinnostaneet. Samoin kysyjien mieleen ovat olleet kuljetusalan tehtävät.

-Osa kysyjistä on ollut Satakunnasta lähtöisin olevia, mutta kyllä maakunnan työtarjonta on kiinnostanut muitakin kuin mahdollisia paluumuuttajia. ”Ei ole väliä, mihin lähden, jos vain saan töitä” –lausahdus on kuultu päivien aikana usean nuoren aikuisen suusta.

Lähteet: Yle Satakunta / Jaana Kirkkala