Kauttuan Kuva ei luovuttanut digiajan edessä

Digitalisointi nosti maaseututeatterien tekniikan samalle tasolle kuin suurissa kaupungeissa. Kauttuan Kuva on sinnitellyt mukana kehityksessä. Titanic on yrittäjä Tero Vallile kohtalon elokuva.

Kauttua, Eura
Yrittäjä Tero Vall istuu elokuvateatterin tuolilla.
Jari Laasanen / Yle

Kauttuan Kuva on Satakunnan ja koko valtakunnan viimeisimpiä maalaiselokuvateattereita. Monet pienet elokuvateatterit eivät ole lähteneet mukaan teattereiden digitalisointiin ja ovat hiljakseen lopettaneet toimintansa. Näin ei kuitenkaan ole Kauttualla. Elokuvateatteri Kauttuan Kuva on remontoitu moderniksi elokuvateatteriksi ja vanhat filmiprojektorit ovat siirtyneet digitaalisen kuvan tieltä. Yrittäjä Tero Vall istuu uutuuttaan kiiltelevässä modernissa elokuvasalissa ja näyttää varsin tyytyväiseltä teatterinsa uuteen alkuun.

- Aiemin meillä oli yksi pitkä elokuvasali ja tasainen katsomo. Vanha sali oli todella pitkä ja siinä oli auttamattoman liian pieni kuva. Pitkä sali jaettiin kahdeksi lyhyemmäksi saliksi jotka täyttävät nykyaikaisen elokuvateatterin normit. Uusimme myös aivan koko tekniikan ja olemme nyt täysin nykyaikainen digitaalinen elokuvateatteri, jolla on mahdollisuus näyttää myös 3D-elokuvia.

Nyt saamme elokuvat ensi-ilta päivinä.

Tero Vall

Digitalisointi teki hyvää

Kauttuan Kuva on viimeisiä pieniä maaseututeattereita Suomessa. Vall kertoo, että digitalisointi tuo tullessaan paljon hyvää pienelle maalaisteatterille.

- Tärkeimpänä on tietenkin se, että tekniikka on nyt nykypäivän tasoa eli meillä on nyt täysin sama tekniikka kuin suurissa kaupungeissakin. Elokuvaesitys on saman tasoinen kaikkialla. Toinen merkittävä muutos on se, että nyt saamme elokuvat silloin kun pitääkin eli ensi-ilta päivinä.

Kohtalona Titanic

Vall aloitti elokuvateatteriyrittäjänä Kauttualla vuonna 1998 ja sen vuoden kassamagneetiksi tuli ensi-ilta elokuva Titanic. Muutaman vuoden Kauttuan Kuvasta sivussa ollut Vall palasi Kauttualle, remontoi elokuvateatterin nykypäivän vaatimuksia vastaaviksi ja tänäkin vuonna vastaan seilaa tuo sata vuotta sitten uponnut Titanic.

- Tosiaan, meille tulee nyt parin viikon kuluttua ohjelmistoon Titanicin 3D versio, joten jonkinlainen yhteys meillä elokuvan kanssa tuntuu olevan, Tero nauraa.