Merisalo: Oikeus tarvitsi kasvot vaalirahajupakalle

Kovasta vankeustuomiostaan yllättynyt liikemies Arto Merisalo uskoo tuomion suuruuden johtuvan julkisuuden paineista. Hänen mielestään oikeudella oli tarve saada kasvot vaalirahajupakalle.

Kotimaa
Arto Merisalo.
YLE

Yle Uutisten aamulla tavoittama Arto Merisalo on tuomiostaan omien sanojensa mukaan järkyttynyt ja poissa tolaltaan. Hänen mielestään oikeus ei ottanut lainkaan huomioon puolustuksen esille tuomien kymmenien todistajien puheita eikä uutta erityistilintarkastusta.

- Niillä ei ollut ilmeisesti mitään merkitystä. Olen järkyttynyt, yllättynyt ja hämmästynyt.

Merisalo sanoo olleensa varautunut pahimpaan, sillä hänen juristinsa Harri Vento oli varoittanut etukäteen julkisuuden tuomista paineista.

- Hän sanoi, että kun tämä on julkinen juttu, kaikki on mahdollista. Oli näköjään tarve saada kasvot vuoden 2008 talousromahdukselle ja vaalirahakuviolle. Tässä ne kasvot tuli sitten merkityksi.

Merisalo määrättiin oikeudessa heti vangittavaksi.

- En tiedä mitä se tarkoittaa. Toimin viranomaisten ohjeiden mukaan. Olen itse heihin yhteydessä, sillä minulla ei ole mitään syytä vältellä tai olla tavoittamattomissa.

Merisalo aikoo valittaa tuomiosta ja pyytää että hovioikeus laittaa myös vangitsemisen täytäntöönpanokieltoon.

Merisalo on kärsinyt vankilatuomion aiemmin 1980-luvulla.

- Tuolloin oli varmasti oikeasti aihetta tuomioon, mutta tällä hetkellä en ihan itse osaa mieltää tuomiota oikeaksi. Mutta tämän kanssa on elettävä, elämä jatkuu.