Diplomaattien vaimot vaativat videolla Asma al-Assadia toimimaan

YK-lähettiläiden puolisoiden tekemä video on katsottu videopalvelu Youtubessa kymmeniä tuhansia kertoja.

kansannousut

Internetissä kerää suosiota video, jolla vaaditaan Syyrian presidentin Bashar al-Assadin puolisoa Asma al-Assadia puuttumaan maan väkivaltaisuuksiin. Videon ovat tehneet Saksan ja Britannian YK-lähettiläiden puolisot. Varpu Kiviranta

Kirje Asmalle -video on katsottu videopalvelu Youtubessa kymmeniä tuhansia kertoja ja tuhannet ovat allekirjoittaneet vetoomuksen tunteja sen julkaisemisen jälkeen.

- Tämä alkoi meidän yksityisenä juttunamme, ei YK:n tai hallitusten työnä. Videon nopea leviäminen kertoo siitä, että naiset ympäri maailmaa kannattavat sen sanomaa, kertoo Sheila Lyall Grant, joka on tullut tunnetuksi Britannian YK-lähettilään Mark Lyall Grantin puolisona.

"Eräät naiset välittävät tyylistään, toiset kansastaan", kertojan ääni sanoo videolla samalla kun näytetään kuvia Asma al-Assadin loisteliaasta elämästä ja lapsista kansannousun väkivaltaisuuksien keskellä.

Asma al-Assad, 36, syntyi Lontoossa. Hän avioitui Bashar al-Assadin kanssa vuonna 2000. Samana vuonna al-Assadista tuli maansa presidentti.

Nyt runsaan vuoden kestäneessä Syyrian kansannousussa arvioidaan kuolleen jopa 11 000 ihmistä.

Lähteet: AFP