1. yle.fi
  2. Uutiset

Tornion kaduille yöllinen ajokielto

Häiritsevään yölliseen ajeluun yritettiin aluksi puuttua tiedottamalla, mutta lempeät keinot eivät tepsineet. Paremminkin koeaika sai korttelirallia ajavat provosoitumaan.

ajokielto

Tornion keskustan asukkaiden ja päättäjienkin kärsivällisyys yöstä toiseen häiritsevän katurallin ja musiikinjytkeen rauhoittelemiseksi on loppumassa. Tornio on laittamassa useita katuja yölliseen ajokieltoon jo lähiaikoina.

Jos keskiviikkona kokoontuva Tornion tekninen lautakunta hyväksyy esityksen, ajokielto tulee jo lähiaikoina voimaan Hallituskadulle Jääkärinkadun ja Keskikadun välille, Jääkärinkadulle Lukionkadun ja Rauhankadun välille sekä Eliaksenkadulle. Kiellon noudattamista valvoo poliisi.

Vuosia jatkunut häiriö

Kaupunginarkkitehti Jarmo Lokion mukaan useiden taloyhtiöiden asukkaat ovat vuosia kärsineet yöllisestä häiritsevästä liikenteestä ja autoista kantautuvasta sietämättömästä bassonjytkeestä. Jotkut asukkaista ovat jopa muuttaneet pois saadakseen nukkua rauhassa.

Yritimme viime kesänä saada nuoria tajuamaan asian vakavuus tällaisella lempeällä keinolla eli tiedottamalla, mutta viesti ei mennyt perille.

Jarmo Lokio

Lokio sanoo, että viime kesän koeajalla nuorisolle annettiin mahdollisuus lopettaa häirintä, mutta sama meno jatkui ja jatkuu edelleen. Autoihin asennetut vahvistimet takaavat, että musiikin tahdit tunkeutuvat tuhdinkin betoniseinän läpi.

- Yritimme viime kesänä saada nuoria tajuamaan asian vakavuus tällaisella lempeällä keinolla eli tiedottamalla, mutta viesti ei mennyt perille. Pikemminkin koeaika aiheutti vain provosoitumista.

Lokion mukaan yöllistä ajokieltoa ollaan valmiit myös laajentamaan edelleen, jos nyt suunnitellut toimenpiteet eivät riitä.

- Tiedämme toki, että paine kohdistuu seuraavaksi toisiin kortteleihin. Ajokieltoa voidaan laajentaa muillekin katuosuuksille, Lokio sanoo.

Lue seuraavaksi