1. yle.fi
  2. Uutiset

Stora Enso investoi aaltopahvitehtaisiin

Metsäyhtiö Stora Enso rakentaa uudet aaltopahvipakkaustehtaat Venäjälle ja Unkariin.

talous

Venäjällä uusi tehdas rakennetaan nykyisen Balabanovon tehtaan yhteyteen. Unkarissa tehdas rakennetaan Komaromiin, missä on entuudestaan myös Nokian tuotantolaitos. Lisäksi Puolan Lotzin tehdasta laajennetaan.

Ensi vuoden aikana valmistuvien hankkeiden arvo on yhteensä 46 miljoonaa euroa.

Venäjän Balabanovoon ja Unkarin Komaromiin rakennetaan uudet tehtaat.

Balabanovon tehdas käyttää offset-painomenetelmää mikroaaltopahvipakkausten valmistamiseen. Näitä käytetään elektroniikan sekä elintarvikkeiden pakkaamiseen.

Stora Enso on tällä alueella ensimmäinen investoiva ulkomainen pakkausyritys Venäjällä. Rakentaminen alkaa huhti-kesäkuussa ja tehtaan arvioidaan valmistuvan ensi vuoden toisella neljänneksellä.

Myös Komaromin tehdas käyttää offsetiä mikroaaltopahvipakkausten valmistamiseen. Rakentaminen alkaa ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä ja tehtaan arvioidaan valmistuvan ensi vuoden kolmannella neljänneksellä.

Yhtiö perustelee investointeja aaltopahvituotteiden kysynnän kasvulla.

Stora Enso sulkee Saugan sahan Stora Enso ilmoitti keskiviikkona myös sulkevansa Saugan sahan Virossa. Sulkemisen syyksi kerrotaan raaka-ainepula, mikä on nostanut kustannuksia ja heikentänyt kannattavuutta. Stora Enson puutuotteiden tuotanto ja liikevaihto Baltian maissa pysyvät kuitenkin liki ennallaan, sillä asiakkaita palvellaan muilta sahoilta.

Kesäkuussa suljettavan sahan palveluksessa on 107 työntekijää. Yhtiö tekee sulkemisesta 12 miljoonan euron alaskirjauksen.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi