Hämäläinen vakauttamaan Kansallisoopperan hallitusta

Opetusministeriö on nimittänyt kauppatieteiden tohtori Sirkka Hämäläisen Suomen Kansallisoopperan säätiön uuden hallituksen puheenjohtajaksi. Hallituksen erityistehtävänä on vakauttaa oopperan taloudellinen ja hallinnollinen tilanne.

Ministeriö ei nimittänyt uudelle kaudelle yhtään edellisen kauden jäsentä. Hämäläisen lisäksi oopperan hallitukseen nimettiin ylijohtaja Lasse Arvela, oopperanjohtaja Jan Hultin, teatteriohjaaja Raija-Sinikka Rantala sekä oopperalaulaja Esa Ruuttunen.

Helsinki, Vantaa ja Espoo valitsevat loput neljä hallituksen jäsentä.

Kulttuuriministeri Tanja Saarelan mukaan hallituksen uusien jäsenten valinnassa on kiinnitetty huomiota siihen, että uusi puheenjohtaja pystyisi toimimaan aktiivisesti oopperaa vaivaavien ongelmien selvittämiseksi.

Aiemmin hallituksessa toimineet oopperan pääjohtaja, hallintojohtaja ja kolme henkilökunnan valitsemaa edustajaa eivät vastedes saa osallistua päätöksentekoon hallituksen kokouksissa.Kansallisoopperan kurja taloudellinen ja hallinnollinen tilanne nousi esille jälleen ylikapellimestari Mikko Franckin ilmoitettua eroavansa tehtävästään helmikuussa. Franck on kertonut syykseen tyytymättömyyden oopperan johtoon.