1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Brittilistat valloittaneen Mikan levy julkaistiin Suomessa

Brittilistoilla lähes kuukauden myllertäneen laulaja-lauluntekijä Mikan debyyttilevy Life in Cartoon Motion on julkaistu Suomessa. Tyylillisesti rohkean melodramaattisen pianopopin ja jumputtavan pehmodiskon välillä liikehtivä levy on pysynyt Britannian myydyimpien levyjen joukossa jo kuukauden päivät.

kulttuuri

Levyn ensimmäinen single Grace Kelly on puolestaan roikkunut singlelistan kärkiviisikossa tuplasti pidempään. Single nousi listan tuuliselle ykköstilalle yksinomaan digitaalisen myyntinsä ansiosta.

Kriitikot ovat povanneet Mikalle pitkää ja menestyksekästä uraa, ja 23-vuotiasta tähteä onkin verrattu muun muassa Queen-yhtyeen edesmenneeseen solistiin Freddie Mercuryyn.

BBC:n kokoama arvovaltaisten brittikriitikoiden raati valitsi Mikan vuoden 2007 kiinnostavimmaksi uudeksi artistiksi.

Libanonin pääkaupungissa Beirutissa syntynyt Mika joutui perheineen pakenemaan sotaa Pariisin kautta Lontooseen.

Britanniassa hän opiskeli pianonsoittoa ja oopperaa, mikä kuuluu debyyttilevyn rohkeana nojautumisena klassisiin soittimiin tanssipopille perinteisemmän rytmisektion rinnalla.

Vasta viime vuonna aktiivisen levytysuransa aloittanut Mika on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt esiintyä myös Covent Gardenin kuninkaallisessa oopperassa sekä säveltää lennon aikana soitettavaa musiikkia lentoyhtiö British Airwaysille sekä Orbit-purukumin mainokseen.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi