Kalliomäki ja Pekkarinen nokittelevat valtionyhtiöistä

Opetusministeri Antti Kalliomäki (sd.) syyttää keskustaa valtionyhtiöiden myyntiaikeista. Kalliomäen mielestä keskustan yhtiöiden myyntiin tähtäävä valtionyhtiöpolitiikka on hätiköivää ja lyhytnäköistä.

Vaaliuutiset 2008

Opetusministeri Antti Kalliomäen mukaan keskustan yhteiskunnalliset satsaukset on päätetty tehdä valtionyhtiöiden myyntituloilla.

- Vastustan tällaista kertaluontoisten myyntitulojen kohdentamista menoihin, jotka eivät ole kertaluonteisia. Kyseessä olisi vaarallinen suunnan muutos tähän saakka johdonmukaisessa valtionyhtiöpolitiikassamme, Kalliomäki ruotii.

Kalliomäen mukaan keskusta on siirtymässä omistajapolitiikassa oikealle eikä ole yksiselitteisesti luvannut, ettei valtionomaisuutta myydä hetkellisen hyödyn saavuttamiseksi.

- SDP:n kanta on selvä: mitään laajaa valtionomaisuuden myyntiohjelmaa seuraavaksi vaalikaudeksi ei tehdä, Kalliomäki lupaa.

Pekkarinen tyrmää Kalliomäen kritiikin

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) pitää SDP:n varoitteluja valtionyhtiöiden myymisestä irvokkaina.

- Moiset väitteet ovat halpamaista pelottelua. Keskusta on korostanut, että valtion yhtiöomaisuutta tulisi myydä seuraavalla vaalikaudella päättyvää kautta hillitymmin, Pekkarinen jyrisee.

Pekkarinen muistuttaa myös, että juuri SDP:n johto Heinäluoman ja Kalliomäen johdolla on kuluneella hallituskaudella kunnostautunut valtionyhtiöiden myymisellä. Pekkarisen mukaan SDP:n ministerit ovat myyneet lähes kaksikolmasosaa koko valtionyhtiöiden myyntipoteista viimeisen neljän vuoden kuluessa.

Keskusta on Pekkarisen mukaan yksiselitteisesti kieltänyt koskemasta strategista merkitystä omaaviin yrityksiin, joita ovat energia ja ilmailu, mutta myös eräät muut yhtiöt.

Lähteet: YLE Uutiset