Gears of War ja Wii Sports parhaat videopelit

Viime vuoden parhaiksi videopeleiksi on valittu taistelupeli Gears of War ja urheilupelien genreä uudistanut Wii Sports.

kulttuuri

Palkinnot jaettiin pelialan vuosittaisessa päätapahtumassa Game Developers Conferencessa, San Franciscossa Yhdysvalloissa. Tapahtumassa jaettavia palkintoja pidetään pelialan vastineena elokuvien Oscareille.

Epic Games -pelistudion ja Microsoft Game Studiosin kehittämä Gears of War voitti lisäksi teknologia- ja visuaalisuuspalkinnot. Peli on julkaistu yksinoikeudella XboX 360 -pelikonsolille. Pelin ympäristön kehuttu realistinen ulkoasu nojaa konsolin tehokkuuteen, ja peli onkin rakennettu isolla rahasummalla auttamaan Microsoftia uuden sukupolven konsoleiden markkinoilla. Viime vuoden marraskuussa julkaistua peliä on myyty maailmanlaajuisesti jo yli 3 miljoonaa kappaletta.

Wii Sports on puolestaan Nintendon uusimman konsolin, Wiin, kylkiäisenä seuraava urheilupeli. Sen erikoisuutena on rajoja rikkova ohjaussysteemi. Pelaaja pääsee simuloimaan mm. golfia ja tennistä liikkeen tunnistavan ohjaimen avulla. Peli voitti myös palkinnot pelisuunnittelusta ja innovaatiosta. Nintendon pelien pääsuunnittelija Shigeru Miyamoto palkittiin tapahtumassa elämäntyöpalkinnolla. Miyamoton työpöydältä ovat peräisin mm. klassikkojen aseman saavuttaneet pelit Donkey Kong, Mario Brothers ja Legend of Zelda.

Lähteet: DPA, YLE Uutiset