Italia tiukentaa yksityisyyden suojaa roskajournalismia vastaan

Italiassa on tiukennettu yksityisyyden suojaa koskevia lakeja. Tiukennuksiin päädyttiin sen jälkeen, kun paparazzien ottamia kuvia on yhä useammin alettu käyttää poliitikkojen, TV-tähtien ja jalkapallotähtien kiristämiseen.

Ulkomaat

Tänään voimaan astuneiden säännösten myötä rikkaiden ja kuuluisien ihmisten seksi- tai sosiaaliseen elämään liittyviä skandaalijuttuja täynnä olevat lehdet eivät enää saa julkaista juoruja, jolleivät jutut ole suoraan yleisen edun mukaisia.

Kiellon rikkomisesta seuraa minimissään kolmen kuukauden ja enimmillään jopa kahden vuoden vankeustuomio.

Lailla yritetään estää erityisesti ihmisten seksielämään liittyvien yksityisten asioiden revittely julkisuudessa.

Paparazzi-gate sai vauhtia, kun valokuvaustoimiston johtaja pidätettiin maanantaina siitä, että hänen epäiltiin uhanneen kuuluisuuksia kuvien julkaisemisella ja myymisellä lehtiin, mikäli he eivät maksa kuvista sovittua summaa.

Kaikkiaan pidätettynä on 12 ihmistä. Kuvia oli tarjolla muun muassa jalkapallotähti Francesco Tottista, David Trzeguet' sta ja maan entisen pääministerin tyttärestä Barbara Berlusconista.

Lisäksi kuvissa väitetään olevan nykyisen pääministerin Romano Prodin neuvonantaja Silvio Sircana juttelemassa transseksuaalin prostituoidun kanssa.

Myös mediamogulina tunnettu Silvio Berlusconi pitää paparazzien toimintaa häpeällisenä.

Lähteet: Reuters