1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. luonto

Luonto-Liitto hakee keinoja Itämeren rehevöitymistä vastaan

Luonto-Liitto julistanut 15 - 20 -vuotiaille kilpailun, jossa etsitään keinoja Itämeren rehevöitymistä vastaan.

luonto

Pisara Itämeressä- kilpailuun toivotaan töitä, jotka rohkaisevat ottamaan Itämeren huomioon arjen valinnoissa. Työt voivat olla vaikka multimediaa, sarjakuvaa, riimiä, vastamainoksia tai jotain näiden väliltä.

Luonto-Liiton Itämeri-koordinaattori Lari Karreinen sanoo, että kesän leväpuuroon kyllästyneet kansalaiset ovat varmasti valmiita suosimaan ympäristöystävällisiä tuotteita, kun niistä kerrotaan innostavalla tavalla.

Kaksi kolmasosaa suomalaisten aiheuttamasta Suomenlahden typpikuormituksesta johtuu ruuantuotannon, metsätalouden sekä liikenteen ja energiantuotannon päästöistä. Kansalaiset ovat vaikuttaa päästöihin esimerkiksi suosimalla luomua ja säästämällä energiaa.

- Jos kaikki alle kolmen kilometrin automatkat liikuttaisiin lihasvoimalla, typpipäästöt vähenisivät 430 tonnilla vuodessa. Se vastaa 7,4 miljoonaa kottikärryllistä rihmaleviä, sanoo Karreinen.

Kilpailuaikaa on 30.4. saakka. Parhaat työt palkitaan toukokuussa. Työt kootaan näyttelyihin ja muihin esityksiin. Kilpailun järjestää Luonto-Liiton Itämeri-ryhmä ja se toteutetaan opetusministeriön tuella.

YLE Uutiset

Lähteet: Pisara meressä -kilpailu

Lue seuraavaksi