SDP selvittää vaalitappion syitä

Opetusministeri Antti Kalliomäki ryhtyy selvittämään sosialidemokraattien eduskuntavaaleissa kärsimän tappion syitä.

Vaaliuutiset 2008

SDP:n puoluehallitus päätti tiistaina asettaa toimikunnan, jonka tehtävänä on analysoida, miksi äänestäjät puolueen perinteisillä kannatusalueilla jäivät kotiin.

Puheenjohtaja Eero Heinäluoman mielestä SDP ei saanut vaalikampanjassa omaa viestiään läpi, ja myös tämän asian taustojen selvittäminen kuuluu toimikunnan tehtäviin.

- Lähtökohta on, että sillä toimikunnalla on vapaat kädet miettiä sekä analyysipuolta että ehdotuksia siitä, mitä jatkossa pitää tehdä toisin, Heinäluoma kuvailee.

Tarkasteluun joutuvat sekä puolueen oma että SAK:n mainoskampanja.

SDP pitää kiinni tavoitteistaan SDP:n puheenjohtajan Eero Heinäluoma mukaan SDP ei aio tinkiä valaikampanjan aikana esillä oleista perustavoitteistaan. YLE Uutisten haastatteleman Heinäluoman mukaan uuden hallituksen tulisi laatia heti aluksi oma työllisyysohjelma ja satsata lisää palveluihin. Myös koulussa ja päivähoidossa olisi edelleen kehittämisen varaa. - Lähtökohtamme on, että nämä keskeiset asiat, joiden puolesta puhuimme myös vaalikampanjassa, ne tulevat säilymään SDP:n politiikan ajatuksena myös vaalien jälkeen, Heinäluoma sanoo. Heinäluoman mukaan SDP ei aio vapaaehtoisesti jättäytyä syrjään, vaikka puolueen poliittiset tavoitteet eivät todennäköisesti mene hallitusneuvotteluissa läpi. Heinäluoma haluaa edetä rauhallisesti. - Suurin puolue tekee marssijärjestyksen ja sitten esittää kysymyksiä, millaista politiikkaa halutaan tehdä. YLE Uutiset

Lähteet: Jaakonsaari: Mainoskohu vaikutti vaalimenestykseen