1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Lordi-elokuvasta suomalais-tanskalainen yhteistuotanto

Elokuvatuotantoyhtiö Solar Films julkisti keskiviikkona yhtiökumppanuuden tanskalaiseen Egmont-konserniin kuuluvan Nordisk Filmin kanssa. Nordisk Film osti itselleen Solar Filmsistä merkittäväksi kutsutun osan.

- Tämä oli välttämätöntä, jotta Solar Films pystyisi kansainvälistymään. Tärkein osa yhteistyötä on jakelu, mutta myös eri maiden säätiöiden kanssa toteuttavat kansainväliset yhteistuotannot ovat mahdollisia, Solar Filmsin hallituksen puheenjohtaja Markus Selin sanoo ja kertoo, että osasyynä oli myös Suomen elokuvasäätiön asema taiteen heittopussina.

Nordisk Filmsin ja Solar Filmsin ensimmäinen yhteistuotanto on Lordi-elokuva Dark Floors, joka lanseerataan Cannesissa 20. toukokuuta. Lisäksi Nordisk Film hoitaa Solar Filmsin tuotantojen myynnin ulkomaille ja levittää yhtiön elokuvat kaikissa Pohjoismaissa. Tähän saakka levityksestä on vastannut Buena Vista International Finland.

Alle 13-vuotiailta kielletyn Dark Floors -kauhuelokuvan kuvaukset alkavat toukokuussa ja teattereihin sen uskotaan ehtivän jo jouluksi. Elokuvan ohjaa musiikkivideoistaan tunnettu Pete Riski ja sen on käsikirjoittanut Veli-Pekka Hänninen. Valtaosa näyttelijöistä tulee ulkomailta.