MTV siirtyy kokonaan Bonnierille

Televisioyhtiö MTV Oy siirtyy kokonaan ruotsalaisen mediajätin Bonnierin omistukseen. Bonnier on ostanut pääomasijoitusyhtiö Proventukselta sen puolikkaan Nordic Broadcasting -yhtiöstä, joka puolestaan omistaa kokonaan MTV:n ja ruotsalaisen TV 4:n lähes kokonaan. Puuttuvasta noin prosentin osuudesta on meneillään pakkolunastus.

Nordic Broadcastingista tulee kaupan myötä Bonnierin kokonaan omistama tytäryhtiö, joka ryhtyy edistämään MTV:n ja TV4:n yhteistyötä muiden Bonnier-konsernin yritysten kanssa. Nordic Broadcastingin toimitusjohtajan Torsten Larssonin mukaan yhtiö harkitsee myös laajentumista. Bonnierin mielessä Tanskan TV 2 MTV:n toimitusjohtaja Pekka Karhuvaara arvioi YLE Uutisille, että laajentuminen tarkoittaa mahdollisesti Tanskan TV2:ta, jota Bonnier on havitellut jo aiemminkin. Yhteistyön edistäminen muiden Bonnierin yhtiöiden kanssa merkitsee Karhuvaaran mukaan muun muassa yhteisiä ohjelmaostoja. - Myös eriliaiset yhteisprojektit Bonnierin Suomessa ilmestyvien lehtien tai vaikkapapa kustannusyhtiö Tammen kanssa voivat tulla kysymykseen, Karhuvaara kertoi. Bonnier tyytyväinen MAXin menestykseen MTV:n uuden maksukanavan MAX:n suosio on ylittänyt odotukset. Maksukortteja on myyty tähän mennessä noin 150 000 kappaletta, kun myyntitavoite oli 85 000 korttia vuoden loppuun mennessä.

- Bonnierilla on oltu mielissään kehityksestä, kuvaili Karhuvaara kanavan saamaa suosiota.

MTV siirsi Formula 1:n suorat kisalähetykset uudelle MAX-kanavalle tänä keväänä. Maksuttomalla pääkanavalla kisoista nähdään kooste jälkilähetyksenä. Broadcastingille.