The Valkyrians testaa saksalaisten tanssitaidot

Helsinkiläinen The Valkyrians vie ska-musiikkinsa kymmeneen euroopan maahan debyyttialbuminsa High & Mighty julkaisulla. Lisäksi yhtye lähtee ensimmäiselle pidemmälle ulkomaankiertueelleen. Esimerkiksi Saksassa on tiedossa puolisenkymmentä keikkaa.

kulttuuri

Suuri pyörä The Valkyriansin vientiin liikahti syksyllä Berliinin Popkomm-messuilla, kun levymerkki sai houkuteltua saksalaisia Suomeen yhtyettä kuulemaan.

Ska-musiikkiin erikoistunut saksalaismerkki nyt hoitaa yhtyeen levyn julkaisun kymmenessä Euroopan maassa sekä huhtikuussa Puolaan, Saksaan, Sveitsiin ja Hollantiin ulottuvan kiertueen. Mutta vetoapua tarvitaan, kun fanipohjaa ei vielä ole.

- Pohjatyö on vielä alussa eli pitää pitää jalat vielä maassa. Tulevalla kiertueella on kuitenkin tiedossa keikat hyvässä nosteessa olevan yhdysvaltalaisen Westbound Trainin ja suositun saksalaisen Skaoksen kanssa, The Valkyriansia edustavan Break A Leg -levy-yhtiön Tuomo Tähtinen kertoo.

Ensimmäisiä lehtiarvioita odotellaan, mutta luottamusta antaa erityisesti se, että The Valkyrians on vahva nimenomaan live-bändinä: viime vuonna yhtye nappasi kotimaassaan sekä parhaalle tanssittajalle jaetun Jalalla koreasti -femman että funkin ja rytmimusiikin Funk Awards -palkinnon kappaleella Do You Really Wanna Know.

High & Mighty -levyn eurooppalaisesta painoksesta päästetään rajoitetut cd- ja vinyylierät myös Suomeen.

Lähteet: YLE Uutiset