Lääkelaitos pitää Net-Apteekkia huijauksena

Lääkelaitos pitää vuoden alussa markkinoinnin aloittanuttta Net-Apteekkia huijauksena. Yritys ilmoittaa nettisivuillaan aloittavansa heinäkuussa ensimmäisenä suomalaisena Internet-apteekkitoiminnan.

Kotimaa

Net-Apteekki sanoo toimittavansa reseptivapaat lääkevalmisteet apteekkihintoja edullisemmin Virosta. Yrityksen omistajaksi ilmoitetaan hollantilais-saksalainen apteekkari.

Lääkelaitoksen mukaan yritys ei ole kuitenkaan ilmoittanut yhteystietojaan eikä siihen ole saatu yhteyttä. Lääkelaitos on ollut yhteydessä myös Viron lääkevalvontaviranomaisiin, joilla ei myöskään ole tietoa yrityksestä.

Viron lainsäädännön mukaan www.net-apteekki.com (siirryt toiseen palveluun) -verkkosivuilla kuvattu lääkkeiden postitse tapahtuva toimittaminen Suomeen ei ole laillista lääkkeiden vähittäisjakelua.

Yksityishenkilöt voivat tilata lääkevalmisteita EU-alueelta postitse Suomeen edellyttäen, että lääkkeiden toimittaja on laillinen ja lääkevalmiste kyseisen maan viranomaisen hyväksymä.

Reseptilääkkeen osalta edellytetään lisäksi voimassaolevaa reseptiä. Vastuu näiden edellytysten täyttymisestä on tilaajalla. Lääkelaitoksen mukaan kuluttajan kannalta lääkkeiden tilaaminen laittomasta verkkokaupasta voi johtaa terveydellisten riskien lisäksi lääkkeiden laittomaan maahantuotiin liittyvään rikokseen.

YLE Uutiset