Suomalaismuusikot näkyvästi esillä USA:ssa

Suomalainen musiikki on näkyvästi esillä Yhdysvaltain lehdistössä.

viihde

Musiikkialan johtava ammattijulkaisu Billboard esittelee suomalaista musiikkia ja artisteja kolmen sivun jutussa. Myös New York Post, New York Times, Austin Chronicle ja Village Voice ovat huomioineet sivuillaan suomalaisartisteja.

New York Postin mukaan Suomi on omintakeisella musiikillaan vallannut muutamassa vuodessa itselleen paikan pop-musiikin kentällä. Lehden mukaan Suomesta on tullut nopeasti sekä kuvaannollisesti että kirjaimellisesti maapallon viilein paikka.

Näkyvyys liittyy viime lauantaina päättyneeseen suomalaisen musiikin vientitempaukseen. Yritysten, ulkoministeriön, kauppa- ja teollisuusministeriön, opetusministeriön ja musiikkialan tukirahastojen hankkeeseen sisältyi laaja markkinointikampanja. Suomen musiikkivientiä edistävä Musex (Music Export Finland) arvioi lehti- ja nettimainosten tavoittaneen jopa kymmeniä tuhansia keskeisiä musiikkialan vaikuttajia.

Vientikampanjaan kuului lisäksi neljän suomalaisyhtyeen kiertue, ammattilaisseminaari New Yorkissa, ostajatapaaminen Los Angelesissa ja artistiesittelyjä Canadian Music Week- ja South by Southwest -tapahtumissa. Pohjoisamerikkalaisille esiteltiin muun muassa The Crash, Disco Ensemble ja 22-pistepirkko.

Lähteet: YLE Uutiset