Iittala peruu pörssiin menonsa

Designtuotteita valmistava Iittala on ilmoittanut peruvansa listautumisantinsa. Peruminen johtuu siitä, että Iittalan pääomistaja, hollantilainen pääomasijoitusyhtiö ABN Amro Capital ei halua luopua omistuksestaan yhtiössä.

ABN Amro Capitalin mukaan Iittalan osakkeeseen kohdistui asetetulla kiinteällä 9,50 euron hinnalla hyvää kysyntää, mutta yhtiö ei sen perusteella voinut kuitenkaan varmistua osakkeen terveestä jälkimarkkinakehityksestä, jonka vuoksi se päätti olla luopumatta omistuksestaan. ABN Amro Capitalin AA Capital Nordic Fund II-rahasto omistaa 78,6 prosenttia Iittalasta.

Iittalan osakkeen oli määrä tulla Helsingin pörssin prelistalle huomenna. Iittalan osakkkeen hinnaksi vahvistettiin viime viikolla 9,5 euroa.

Iittala jatkaa entiseen malliin

Iittala Groupin toimitusjohtajan Tero Vähäkylän mukaan Iittala jatkaa toimintaansa normaalisti pörssilistautumisen peruuntumisesta huolimatta.

Vähäkylän mukaan Iittala on hyvässä kunnossa ja liiketoiminta pyörii hyvin.

Uutistoimisto Startelin haastatteleman Vähäkylän mukaan yhtiössä otetaan nyt aikalisä ja mietitään, mitä omistajarintamalla tapahtuu seuraavaksi.