Hyppää sisältöön

Jaskari ei valita tuomiostaan

Laittomasta uhkauksesta sakkoihin tuomittu kokoomuksen kansanedustaja Harri Jaskari ei aio valittaa käräjäoikeuden päätöksestä.

Jaskari kritisoi suomalaista oikeusjärjestelmää ja sanoo, ettei hän usko mahdollisuuksiinsa saada muutosta lopputulokseen.

Jaskarin mukaan vielä on vaikeaa arvioida, kuinka hänen tuomionsa mahdollisesti vaikuttaa hänen alkavaan kansanedustajauraansa.

- Ainakin nyt näyttää siltä, että ihmiset näkevät selkeästi, mistä tässä on kysymys. Viimeksi eilen (torstaina) sain 20 - 25 soittoa eri puolilta Suomea, joissa pyydettiin tekemään jotain tämän tyylisille tuomioille, jossa on yksinään vastapuolta ja todistajaa vastaan. Vaikka kaikki muut seikat puhuvat toisen päätöksen puolesta, Tampereen Radion haastattelema Jaskari sanoi.

Jaskari ilmoitti alun perin päätöksestään jättää valittamatta tuomiostaan tukiryhmälleen lähettämässä sähköpostiviestissä. Asiasta kirjoitti ensimmäisenä Aamulehti.

Tampereen käräjäoikeus katsoi ratkaisussaan Jaskarin uhanneen entistä naisystäväänsä. Oikeus uskoi naisystävän ja todistajan kertomusta, vaikka Jaskari itse kiisti väitteet. Jaskari on kuvaillut tapausta oikeusmurhaksi.