YLEn liikennetiedotus laajenee radiossa

YLE laajentaa liikennetiedotustaan Radio Suomessa. Uuden RDS-palvelun avulla saa tiedon liikennehäiriöistä silloinkin, kun kuuntelee mitä tahansa YLEn suomenkielistä radiokanavaa tai vaikkapa CD-levyä.

Kotimaa

Liikennetiedotteet kuuluvat vastaanottimesta, jos se on kytketty poimimaan TA-koodilla (traffic announcement) varustetut tiedotteet, kertoo projektipäällikkö Kari Lehtonen YLE Tekniikasta.

Lehtosen mukaan Suomessa ainoastaan Yleisradio tarjoaa tällaisen liikennetiedotepalvelun.

YLE Radio Suomi on lähettänyt liikennetiedotteita jo 1990-luvun alkupuolelta asti, mutta tähän saakka tiedotteet on voitu varustaa RDS TA -koodilla vain valtakunnallisina lähetysaikoina. Pääsiäisviikosta lähtien myös maakuntaradioiden kuuluvuusaikoina luetut tiedotteet koodataan RDS TA -ohjauskoodilla. Uusi palvelu alkaa kiirastorstaina. Ajankohta on otollinen, koska pääsiäinen on liikenteellisesti vilkkaimpia juhlapyhiä. Alueelliset liikennetiedotteet voidaan vastaanottaa RDS-ominaisuudella varustetuilla radiovastaanottimilla. RDS TA -ominaisuuden tunnistaa radion näytössä olevasta TA-tekstistä. Kesään mennessä liikennetiedotteita on tarkoitus välittää ympäri vuorokauden. YLEn liikennetiedotuspalvelu on toteutettu yhdessä Tiehallinnon kanssa.

Lähteet: YLE Uutiset