Britannian levymyynti laskussa hittialbumeista huolimatta

Britanniassa levymyynti on laskenut alku vuoden aikana hittialbumeista huolimatta. Kolmen ensimmäisen kuukauden aikana albumeja myytiin kymmenen prosenttia vähemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

viihde

Vaikka vuoden alussa on julkaistu hiteiksi nousseita albumeja, yksikään ei ole noussut samoihin myyntilukuihin kuin Arctic Monkeysin pitkäsoitto Whatever People Say I Am, That's What I'm Not vuosi sitten.

Tähän mennessä vuoden suurin myyntimenestys Britanniassa on ollut Amy Winehousen albumi Back To Black, jota on myyty 467 000 kappaletta. Määrä on kuitenkin puolet vähemmän kuin Arctic Monkeysin albumin myynti samaan aikaa viime vuonna.

Seuraavaksi eniten kaupaksi tänä vuonna ovat käyneet Take Thatin Beautiful World, Mikan Life in Cartoon Motion, Kaiser Chiefsin Yours Truly, Angry Mob sekä Snow Patrolin Eyes Open.

Levymyynnin laskua Britanniassa selittää se, että viime vuonna uudet brittiartistit myivät kotimaassaan erittäin hyvin ja maailmanlaajuinen musiikkimyynnin alamäki ei ole Britanniassa näkyny. Digitaalisen musiikin myynti saarivaltakunnassa kasvaa edelleen reippaasti.

Lähteet: BBC