Snoop Dogg vältti vankilatuomion

Rap-tähti Snoop Dogg on välttynyt vankilatuomiolta Yhdysvalloissa. 35-vuotias artisti vältti ankarimman tuomion myönnettyään syyllistyneensä marihuanan ja käsiaseen laittomaan hallussapitoon.

viihde

Snoop Dogg tuomittiin californialaisessa oikeusistuimessa kuitenkin 5 vuoden ehdonalaiseen ja 800 tunnin yhdyskuntapalveluun. Oikeusoppineiden mukaan tuomio on hyvin pitkä tämän tyyppisissä tapauksissa.

Snoop Dogg jäi kiinni marihuanan hallussapidosta lokakuussa Burbankin lentokentällä, kun poliisi tarkasti hänen autonsa pysäköintivirheen takia. Myöhemmin artistin asunnosta löydettiin käsiase.

Snoop Dogg on rötöstellyt aiemminkin. Vuonna 1990 hän syyllistyi Yhdysvalloissa huumerikokseen. Vuonna 1993 Snoop Doggia syytettiin murhasta, mutta hänet todettiin syyttömäksi. Tämän vuoden maaliskuussa rap-tähti pidätettiin Ruotsissa Tukholman keikan jälkeen epäiltynä huumausainerikoksesta.

Snoop Doggin toilailut ovat myös vaikeuttaneet hänen keikkailuaan. Kaksi viikkoa sitten Iso-Britannian viranomaiset eivät suostuneet myöntämään hänelle viisumia ja hän joutui perumaan Britannian konserttinsa P. Diddyn kanssa. Arvailujen mukaan kielteisen viisumipäätöksen taustalla vaikutti Snoop Doggin useat kahnaukset lainvalvojien kanssa.

Lähteet: AFP