1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

USA:ssa kohistaan huonosta Idol-laulajasta

Yhdysvalloissa tämän kevään puheenaiheeksi viihdemaailmasta on noussut American Idol -kisan huonoksi laulajaksi moitittu finalisti. 17-vuotias Sanjaya Malakar on herättänyt tunteita puolesta ja vastaan.

American Idol -kilpailussa jo seitsemän parhaan finalistin joukkoon yltänyt Sanjaya Malakar on ollut viimeisen kuukauden ajan yksi eniten puhuttanut aihe amerikkalaisilla nettisivustoilla. Hänen laulutaitonsa puutteellisuus on ollut muun muassa suosituin blogien aihe. Hämmästelyä on aiheuttanut nuoren miehen pääseminen niinkin pitkälle kovatasoisessa kilpailussa ja monen mielestä hän ei ansaitsisi voittoa.

Sanjayan menestymiseen kilpailussa on kehitelty monenlaisia teorioita. Joidenkin mielestä teinitytöt ovat olleet ihastuneita intianamerikkalaisen pojan kiharaiseen tukkaan. Toiset taas uskovat, että puhelinkeskuksissa työskentelevät intialaiset ovat aiheuttaneet äänivyöryn.

Osaltaan Sanjayan pärjäämiseen kisassa ovat vaikuttaneet protestikampanjat. Radiotähti Howard Stern on aloittanut oman kampanjansa, jolla hän haluaa ihmisten äänestävän Sanjayan voittoon. Samaan pyrkii myös VoteForTheWorst.com -nettisivusto, joka on innostanut ihmisiä äänestämään huonointa finalistia jo aikaisempina vuosinakin.

Sanjaya Malakar on saanut ryöpytystä laulutaidoistaan niin yleisöltä kuin American Idol -tuomareiltakin. Tuomareista Randy Jackson on sanonut esimerkiksi yhtä hänen lauluesitystään kuuntelukelvottomaksi. Simon Cowell on puolestaan uhannut lopettaa uransa showssa, jos Sanjaya voittaa.

American Idol on Yhdysvaltojen seuratuin tv-ohjelma. Useamman kerran viikossa lähetettävää ohjelmaa seuraa joka kerta noin 30 miljoonaa amerikkalaista.