AVEK jakoi kokeellisille tuotannoille kehittelytukea

Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK on jakanut ensimmäistä kertaa erityistä kehittelytukea. Sen avulla pyritään löytämään uusia työskentelymalleja ja mahdollisuuksia tuottaa sisältöä.

kulttuuri

Tukea on jaettu muun muassa pitkälle fiktiolle, animaatiolle sekä kokeelliselle elokuvalle yhteensä lähes 150 000 euroa. Tukipäätöksiä tehnyt tuotantoneuvoja Ulla Simonen kertoo pitävänsä David Lynchin ajatuksesta, että ideat ovat kaloja.

- Uusi kehittelytuki on ikään kuin syöttituki, jolla voi kalastaa ideoita, Simonen sanoo.

Esitän siis olen olemassa Ulla Simonen kertoo, että alun perin he odottivat toisen tuotantoneuvojan Milla Moilasen kanssa saavansa enemmän kohdeapurahahakemuksia tekijöiltä, jotka ei pääse kokeilemaan ideoitaan tavallisten tukijärjestelmien avulla. Simosen mukaan AVEKille tuli kuitenkin myös sellaisia hakemuksia, joita he eivät osanneet odottaa. - Hyvä esimerkki minun mielestäni on Mika Huhtamäen ja Lasse Tasajärven AMBiENT, joka on itsessään teos, mutta sillä voi myös esittää teoksia. Mediataiteen puolella kaivataan välineitä juuri siihen, kuinka teokset saatetaan yleisön eteen ja kenties myytävään muotoon. Tekniikka kohtaa sisällöt Kehittelytukea saaneen AMBiENTin tekijä Mika Huhtamäki kertoo, että AVEKin tuki mahdollistaa konseptisuunnitelman eli käsikirjoituksen sekä prototyypin tekemisen. - Luulen, että tämä meidän esimerkkimme antaa uusia näkökulmia myös muille. Suomi on tunnettu teknologiaosaamisestaan, mutta sisältöosaaminen on ollut vähän lapsenkengissä. Nyt sisältö tulee mediataiteen kautta ja teknologiasta haetaan ponnistuslauta jatkoon, Huhtamäki kertoo. Radion kulttuuriuutiset

Lähteet: Kehitystukea saaneet AVEKin sivuilla