1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Will Ferrellin komediasivustosta uusi YouTube?

FunnyOrDie.com on kerännyt muutamassa viikossa useita miljoonia kävijöitä. YouTubea muistuttavan sivuston takana on lukuisissa komedioissa näytelleen Will Ferrellin ja käsikirjoittaja Adam McKayn tuotantoyhtiö.

viihde

FunnyOrDie.comin suosituin video The Landlord on katsottu jo yli 4 miljoonaa kertaa. Videolla Will Ferrelliä tulee tapaamaan vihainen vuokraisäntä, jota esittää muutaman vuoden ikäinen taapero.

YouTuben tapaan FunnyOrDie.comiin videoita voi lähettää kuka tahansa. Sen sijaan klippien arvostelukäytäntö poikkeaa YouTubesta. Sivuston nimen mukaisesti käyttäjien mielestä huonot videot joutuvat hautaholviin, ja ainoastaan hauskimmat komediapätkät saavat jatkaa.

Internetin videobuumin syynä on jo pitkään pidetty komedian kasvanutta suosiota. Siitä huolimatta useimmat huumorivideoille omistetut sivustot eivät ole toistaiseksi menestyneet.

FunnyOrDien.comin tarkoituksena onkin houkutella käyttäjiä sivuilleen komedian raskassarjalaisten, kuten Will Ferrellin tekemillä sketseillä. Lisäksi videopalvelun taustalla toimii sijoitusyhtiö, joka on aiemmin ollut rahoittamassa muun muassa YouTubea, Googlea ja Yahoota.

Lähteet: FunnyOrDie.com, Reuters/HollywoodReporter

Lue seuraavaksi