1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

LG petrasi matkapuhelimissa, koko konserni tappiolla

Korealaisen elektroniikkayhtiö LG Electronicsin matkapuhelinyksikkö ylsi alkuvuonna noin 113 miljoonan euron voittoon. Koko viime vuonna yksikkö teki tappiota.

talous

LG kasvatti vain hieman matkapuhelinmyyntiään alkuvuonna, mutta yhtiö kuitenkin ennakoi matkapuhelinmyynnin piristyvän kesää kohti.

LG kertoi myyneensä tammi-maaliskuussa kaikkiaan 15,8 miljoonaa matkapuhelinta, kun vuotta aiemmin myynti oli 15,6 miljoonaa puhelinta. Varsinkin Shine- ja Chocolate-kännykät kävivät hyvin kaupaksi.

Koko konsernin tulos tappiolla LG:n matkapuhelinyksikön menestyksestä huolimatta koko konsernin tulos oli raskaasti tappiollinen. Taulutelevsiot olivat LG:n murheenkryyni alkuvuonna ja ne painoivat tulosta, kun yhtiö joutui kovassa kilpailutilanteessa pudottamaan plasmanäyttöjensä hintoja. Nettotappio oli noin 98 miljoonaa euroa eli lähes neljä kertaa enemmän kuin analyytikot olivat ennakoineet. Neljännesvuositappio oli suurin neljään vuoteen. LG:n liikevaihto kasvoi tammi-maaliskuussa neljä prosenttia 4,8 miljardiin euroon. Startel, Bloomberg, YLE Uutiset Motorolan tulos heikkeni (siirryt toiseen palveluun) Kännykkäkauppa kutistui hieman (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: Nokian markkinaosuus ennallaan

Lue seuraavaksi