1. yle.fi
  2. Uutiset

Hammaslääkäripula näkyy jo koulutuspaikkakunnillakin

Sosiaali- ja terveysministeriö on huolestunut hammaslääkärien riittävyydestä.

Kotimaan uutiset

Kehittämispäällikkö Anne Nordblad ministeriön terveysosastolta pitää hälyttävänä merkkinä hammaslääkäripulan näkymistä terveyskeskuspuolella myös Helsingissä.

Hammaslääkäreitä kouluttavilla paikkakunnilla Helsingissä, Oulussa ja Turussa työvoimaa on yleensä ollut koko maata koskevasta hammaslääkäripulasta huolimatta tarjolla, mutta nyt Helsingin on vaikea saada kahta avoinna olevaa virkaa täytetyksi.

Turussa on tulossa hakuun kuusi virkaa, eikä niihin uskota tulevan paljoakaan hakijoita. Oulussa virat on saatu hyvin täytettyä, mutta lyhytaikaisten sijaisuuksien täyttämisessä on aiemmasta poiketen jo vaikeuksia. Turussa sijaisia ei ole löytynyt aikoihin.

Uusimman, viime lokakuussa tehdyn selvityksen mukaan terveyskeskushammaslääkäreistä on 275 henkilötyövuoden vaje. Tilanne on pahin Itä-Suomen terveyskeskuksissa.

Sosiaali- ja terveysministeriö on esittänyt opetusministeriölle hammaslääkäreiden koulutuspaikkojen lisäämistä 35:llä. Opetusministeriön ylijohtaja Sakari Karjalainen arvioi YLE Uutisille, että koulutuspaikkoja saatetaan lisätä ensi vuoden syksyksi. Päätökset asiassa tehdään kuitenkin vasta loppuvuodesta.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi