1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Somalian taistelut eivät laannu

Somalian pääkaupungissa Mogadishussa on kuollut maanantain aikana ainakin 37 ihmistä jo lähes viikon kestäneiden taistelujen kiihtyessä.

Ulkomaat

Somalian hallitusta tukevat etiopialaiset joukot yrittävät ajaa islamistitaistelijoita kaupungista ja siviilit pakenevat joukoittain taistelujen tieltä. Kuuden päivän aikana on kuollut jo yli 250 ihmistä, arvioi paikallinen ihmisoikeusjärjestö.

Somalian pääministeri Ali Mohamed Gedi on pyytänyt Somaliaan lisää kansainvälistä apua. Sotiminen voi hänen mukaansa levitä muualle Afrikkaan ellei ulkopuolista apua saada pian. Afrikan Unionin joukot eivät ole pystyneet rauhoittamaan tilannetta.

Etiopian joukot auttoivat alkuvuonna Somalian hallitusta häätämään islamistit pääkaupungista, mutta taistelut ovat sen jälkeen vain kiihtyneet.

Kaupungin pohjois- ja eteläosissa käydyissä ankarissa yhteenotoissa on käytetty panssarivaunuja, raskasta tykistöä, kranaatinheittimiä ja konetuliaseita.

Pääministeri Ali Mohamed Gedin mukaan taistelut eivät taukoa ennen kuin hallituksen joukot ovat murskanneet islamistien vastarinnan.

Aiemmin tässä kuussa useita päiviä kestäneissä taisteluissa menehtyi yli tuhat ihmistä, monet heistä siviilejä.

Yli 320 000 ihmistä on paennut helmikuusta lähtien Mogadishusta.

Lähteet: AFP, AP, Reuters

Lue seuraavaksi