1. yle.fi
  2. Uutiset

Liikenneyhtiö maalasi Banksyn Pulp Fiction -graffitin päälle

Lontoon liikenneyhtiön työntekijät ovat poistaneet graffititaiteilija Banksyn jopa 250 000 punnan eli noin 360 000 euron arvoiseksi arvioidun työn.

kulttuuri

Graffitissa oli kohtaus Quentin Tarantinon elokuvasta Pulp Fiction - Samuel L. Jacksonilla ja John Travoltalla vain on käsissään banaanit aseiden sijaan. Se oli maalattu sähkönjakeluaseman kylkeen lähelle Old Streetin metroasemaa.

Lontoon liikenneyhtiö ilmoittaa, että graffitien poistaminen on sen tehtävä. Yhdeksi syyksi se mainitsee, että graffitit lisäisivät rikollisuutta.

- Tiedämme että on ihmisiä, joiden mielestä Banksyn työt ovat taidetta. Mutta puhdistustiimeissämme on ammattimaisia siivoojia, ei ammattimaisia taidekriitikkoja, Transport for London -yhtiö puolustautuu.

Nyt päällemaalattuun kohtaan joku on kirjoittanut kehotuksen "Come back", jotta Banksy maalaisi työn uudelleen. BBC:n haastattelema parturinliikkeen omistaja sanoo, että maalaus houkutteli alueelle ihmisiä sitä katsomaan.

Tuntemattomana pysyttelevän sissitaiteilija Banksyn työt ovat nousseet huutokaupoissa huimiin hintoihin, mutta töistä on tullut myös rakkaita kaupunkien asukkaille. Hän on iskenyt piirroksillaan mm. Disneylandiin, jonne hän maalasi vangin Guantanamon leiriltä.

Reuters, BBC, YLE Uutiset Taidegraafikot palkitsivat Helsingin Energian (siirryt toiseen palveluun) Banksyn verkkosivut (siirryt toiseen palveluun) Banksyn graffiteja pbasen sivuilla (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi