1. yle.fi
  2. Uutiset

Mikkelin valokuvakeskusta uhkaa häätö

Mikkelin kaupunki suunnittelee valokuvakeskuksen rakennusten myymistä ja niiden kaavoittamista osaksi ostoskeskuksesta. Valokuvakeskus sijaitsee liki satavuotiaassa talossa Mikkelin keskustassa.

kulttuuri

Valokuvakeskuksen taiteellisen johtajan Olli Jaatisen mukaan tilanne on huolestuttava.

- Teimme äskettäin ison remontin ja kun olimme yhteydessä tilapäällikkö Heikki Rautiaiseen, hän ei maininnut kaupungin suunnitelmista. Saimme muita reittejä kuulla, että kaupungilla on neuvotteluyhteys erään suuren liikeyrityksen kanssa, joka on kiinnostunut näistä vanhoista porttirakennuksista. Liikeyritys haluaa rakentaa ns. Pikkutorin ostoskeskuksen.

Museovirasto ei aio riitauttaa suunnitelmia Valokuvakeskus sijaitsee vanhassa porttikrakennuksessa, jonka suunnitellaan muodostavan liikerakennuksen historiallisen kehyksen. Vanha rakennus siis liitettäisiin uuteen lasikatteella. Mikkelin museoviraston intendentti Mikko Härön mukaan liikeyrityksen rakennussuunnitelmat on tuomittu epäonnistumaan. Silti museovirasto ei aio riitauttaa ostoskeskuksen rakentamista, sillä kokee sen turhana. Valokuvakeskuksen kohtalo ratkennee pian Mikkelin kaupungin tilapäällikköllä Heikki Rautiaisellakaan ei tunnu olevan valokuvakeskuksen tulevaisuudesta varmaa tietoa. - Koko alueen suunnittelu on vielä kesken. Kaupungilla ei ainakaan ole vielä tietoa siitä, muuttuuko vanhassa porttirakennuksen omistussuhde, sanoo Rautiainen. Tällä hetkellä rakennuksen omistaa Mikkelin kaupunki, joka vuokraa sitä sangen edullisesti valokuvakeskuksen käyttöön. Rautiaisen mukaan uuden liikekeskuksen ympärillä liikkuu tarpeettomasti huhuja. Vaikka kukaan ei oikeastaan tunnu tietävän valokuvakeskuksen kohtalosta mitään, niin tiedusteltaessa mahdollisista aikatauluista ja tulevista päätöksiä, on tilapäällikkö Heikki Rautiaisella vastaus valmiina. - Luulen, että kesän kuluessa saamme uutta tietoa, ennustaa Rautiainen. Radion kulttuuriuutiset

Lue seuraavaksi