McCain virallisesti mukaan Yhdysvaltain presidenttikisaan

Arizonan senaattori John McCain on ilmoittautunut virallisesti mukaan Yhdysvaltain presidenttikisaan. Republikaaneja edustava McCain korostaa olevansa oikea henkilö johtamaan maata tulevaisuuden haasteissa.

Ulkomaat

- En pelkää haasteita. Olen valmistautunut niihin, McCain sanoi ilmoittaessaan presidenttipyrkimyksistään Portsmouthissa New Hampshiressa.

McCain, 70, on jo pitkään kampanjoinut muun muassa Iowassa, New Hampshiressa ja Etelä-Carolinassa. Hän on korostanut ennen kaikkea sotakokemustaan ja pitkää poliittista uraansa. McCain oli myös sotavankina Vietnamin sodan aikaan.

- En ole kaikkein nuorin ehdokas, mutta kokenein, McCain muistutti.

Viime kuukaudet McCainin kampanja on ollut vaikeuksissa, kun New Yorkin entinen kaupunginjohtaja Rudy Giuliani ja Massachusettsin entinen kuvernööri Mitt Romney kirivät hänen ohitseen mielipidemittauksissa ja rahankeräyskampanjoissa. McCainin suosiota on nakertanut myös hänen tukensa Irakin sodalle.

McCain pyrki presidentiksi jo seitsemän vuotta sitten, mutta hän hävisi republikaanien presidenttikisan nykyiselle presidentille George Bushille.

Lähteet: AP, AFP