Tuusulan piiritys raukesi

Piiritystilanne Tuusulassa raukesi myöhään vappuaattona. Kaksi teollisuusrakennuksessa olevaan asuntoon linnouttautunutta miestä otettiin kiinni runsaan tunnin välein ennen puoltayötä. Ensimmäinen kiinniotetuista sai piiritystilanteessa vammoja ainakin ylävartaloonsa. Hänet on leikattu sairaalassa.

Kotimaa

Toinen piiritetyistä miehistä saatiin kiinni ennen kello 22:ta, kun hän kävi rakennuksen ulkopuolella ammuskelemassa. Poliisin mukaan vastaavanlaista "kissa ja hiiri -leikkiä" oli käyty pitkin iltaa. Apuna kiinniotossa poliisi kertoo käyttäneensä. mm. koiraa.

Poliisin mukaan rakennuksesta ammuttiin reilusti yli toistakymmentä laukausta poliisia kohti ja poliisi ampui kolme laukausta.

Aiemmin kiinniotetulla on ampumavamma, joka on saattanut tulla, kun poliisi vastasi tuleen aikaisemmin päivällä. Miehellä on myös poliisikoiran kiinniottotilanteessa aiheuttama puremavamma.

Tilanne alkoi pidätyksestä Piiritystilanne Tuusulan Ketunkorvessa Vanhan Lahdentien varrella alkoi iltapäivällä, kun poliisin Karhu-ryhmä meni pidättämään teollisuushallin toisessa päässä olevasta asunnosta viittä miestä Vantaalla tehdystä törkeästä pahoinpitelystä epäiltyinä. Miehistä kolme saatiin kiinni, mutta kaksi muuta jäivät asuntoon ja tilanne ajautui piiritykseksi. Ammuskelun myötä piiritettynä olleita epäillään myös murhan yrityksestä. Keskusrikospoliisi antoi vapunpäivänä lisätietoja Tuusulassa maanantaina ammuskelleista miehistä. Ainakin kaksi viidestä miehestä on poliisin mukaan kuulunut rikollisjärjestöihin. Siitä ei ole tietoa, ovatko he juuri viimeiset kaksi poliisia ammuskellutta ja piiritettynä ollutta miestä. Ainakin yksi miehistä kuuluu Rogues Gallery -nimiseen lahtelaiseen rikollisjärjestöön. Yksi miehistä taas on kuulunut tai kuuluu suhteellisen tuoreeseen Bats-rikollisliigaan. Ulkopuolisille ei ole koitunut vaaraa

Lähistöllä ei ole juurikaan muuta asutusta, joten ulkopuolisille ei koitunut vaaraa, kertoo tilanteen yleisjohtaja, komisario Timo Leppälä.

Kaikkiaan paikalla oli 30 poliisia, Karhu-ryhmä, ensiapuyksikkö ja liikkuvan poliisin yksiköitä. Lisäksi armeijalta oli saatu avuksi Paseja eli panssaroituja miehistönkuljetusvaunuja.

Piiritetyssä hallissa on toisessa päässä kaksi asuntoa, toisessa kiviveistämö. Kiviveistämön omistaja kertoi illalla YLE Uutisille, että piiritettynä olivat nimenomaan rakennuksen asuntojen asukkaat.

Lähteet: YLE Uutiset