Kaksi Tuusulan piiritetyistä rikollisjengin jäseniä

Keskusrikospoliisi on antanut lisätietoja Tuusulassa maanantaina ammuskelleista miehistä. Ainakin kaksi viidestä miehestä on poliisin mukaan kuulunut rikollisjärjestöihin.

Kotimaa

Ainakin yksi miehistä kuuluu Rogues Gallery -nimiseen lahtelaiseen rikollisjärjestöön. Yksi miehistä taas on kuulunut tai kuuluu suhteellisen tuoreeseen Bats-rikollisliigaan.

Teollisuusrakennukseen linnoittautuneita kahta miestä epäillään murhan yrityksestä. Epäily liittyy kymmeniin poliisia kohti ammuttuihin laukauksiin.

Tapahtumasarjan käynnistäneen Vantaalla sattuneen pahoinpitelyn motiiveista poliisilla ei ole tietoa.

Murhan yrityksestä epäillyt kaksi miestä ovat noin 30-vuotiaita. Ainakin toinen miehistä on kotoisin Tuusulan alueelta ja kummatkin ovat entuudestaan poliisille tuttuja. Tilanne laukesi illalla

Piiritystilanne Tuusulassa raukesi myöhään vappuaattona, kun kaksi teollisuusrakennuksessa olevaan asuntoon linnouttautunutta miestä otettiin kiinni runsaan tunnin välein.

Toinen piiritetyistä miehistä saatiin kiinni ennen kello 22:ta, kun hän kävi rakennuksen ulkopuolella ammuskelemassa. Poliisin mukaan vastaavanlaista "kissa ja hiiri -leikkiä" oli käyty pitkin iltaa. Apuna kiinniotossa poliisi kertoo käyttäneensä. mm. koiraa.

Poliisin mukaan rakennuksesta ammuttiin reilusti yli toistakymmentä laukausta poliisia kohti ja poliisi ampui kolme laukausta.

Laaja poliisi-operaatio

Piiritystilanne Tuusulan Ketunkorvessa Vanhan Lahdentien varrella alkoi iltapäivällä, kun poliisin Karhu-ryhmä meni pidättämään teollisuushallin toisessa päässä olevasta asunnosta viittä miestä Vantaalla tehdystä törkeästä pahoinpitelystä epäiltyinä.

Miehistä kolme saatiin kiinni, mutta kaksi muuta jäivät asuntoon ja tilanne ajautui piiritykseksi. Ammuskelun myötä piiritettynä olleita epäillään myös murhan yrityksestä.

Kaikkiaan paikalla oli 30 poliisia, Karhu-ryhmä, ensiapuyksikkö ja liikkuvan poliisin yksiköitä. Lisäksi armeijalta oli saatu avuksi Paseja eli panssaroituja miehistönkuljetusvaunuja.

Lähteet: YLE Uutiset