Nokia Siemens Networksin irtisanomisista tieto lähiaikoina

Nokia Siemens Networks aikoo ilmoittaa lähiaikoina yhtiöstä irtisanottavien tarkan määrän. Suomessa yhtiöllä on 10 000 työntekijää. Nokian ja Siemensin verkkotoimintojen yhdistyessä viime kuun alussa vähentämistarpeeksi arvioitiin kymmenestä 15:een prosenttia työvoimasta.

Kotimaa

Verkkoyhtiön viestintäpäällikkö Riitta Mård sanoo, että irtisanomiset tehdään liiketaloudellisin perustein, ei juustohöylällä leikaten.

Yhtiön tavoitteena on vähentää työntekijöitä 10 - 15 prosenttia eli jopa 9 000 henkeä vuoteen 2010 mennessä. Suomessa henkilöstöä on noin 10 000.

Helsingin Sanomien mukaan Suomessa irtisanottaisiin jopa 1 500 työntekijää. Lehden mukaan irtisanomiset toteutetaan kolmen seuraavan vuoden aikana ja ne keskittyvät voimakkaimmin Suomeen ja Saksaan.

Asiaa aiemmin kommentoineen NSN:n operatiivisen johtajan Mika Vehviläisen mukaan irtisanomisia ei tehdä kertarysäyksellä, vaan eri maissa on käynnissä eri prosesseja asian tiimoilta. Asia ratkeaa keväällä alkavissa yt-neuvotteluissa. Vehviläisen mukaan Saksassa tehdyt sopimukset eivät estä irtisanomisia.

Nokian ja Siemensin yhteinen verkkoyhtiö aloitti toimintansa huhtikuun alussa.

Lähteet: YLE Uutiset