Euroviisufanit suomivat YLEä järjestelyistä

Monet suomalaiset euroviisufanit ovat närkästyneet laulukilpailun järjestelyistä. Erityisen tyytymättömiä fanit ovat olleet saamaansa kohteluun YLEn suunnalta.

viihde

Euroviisufanit ovat olleet pitkälti laulukilpailun kantava voima, silloinkin kun kisan suosio on ollut laskussa.

Suomen Euroviisuklubi OGAEn puheenjohtaja Martti Immonen sanoo, että kotimaan kisoissa fanit on unohdettu.

- Yleisradio olisi voinut hyödyntää paljon enemmän ja tehdä yhteistyötä fanien kanssa. Mutta ilmeisesti nyt kun Euroviisut kiinnostavat taas muutakin yleisöä, niin faneja ei enää tarvita, Immonen toteaa.

- Tämä on saanut ainakin minun Euroviisu-intoni lopahtamaan. Tämä on minun 37. vuosi, enkä ikinä ole ollut näin pettynyt, jatkaa Immonen.

Immosen mielestä Euroviisuprojekti on takkuillut YLEn puolelta pitkin matkaa. Viisufanit kokevat tulleensa kaltoin kohdelluiksi esimerkiksi lippujen saannissa.

- Tähän asti on saatu vain noin 8,5 prosenttia lipuista tänä vuonna ja väitetään virallisesti, että 33 prosenttia.

- Ja sitten akkreditionti - ensin on hyväksytty akkreditoinnit ja nyt yritetään muuttaa niiden tasoa kertomatta asianosaiselle. Minusta tämäkin on selvä viesti, Immonen valittelee.

YLEn toimitusjohtaja on harmistunut väitteistä YLEn toimitusjohtaja Mikael Jungner on pahoillaan, että viisufanit ovat loukkaantuneet kohtelustaan. - Harmillista, jos tällaista mielikuvaa on. Nimittäin näitä faneja on alusta asti haluttu pitää mukana, tehdä yhteistyötä ja järjestää myös pääsyä paikan päälle, mutta valitettavasti halli on niin pieni, ettei sinne kaikki halukkaat pääse, Jungner vastaa. Jungner toivoo, että Euroviisuista nauttisi mahdollisimman moni suomalainen. - Nauttikaa, tällaista ei todennäköisesti Suomeen ihan heti tule, jos ei Hanna nyt yllätä positiivisesti. Viettäkää oikein mukava lauantai-ilta hyvän viihteen parissa, Jungner ohjeistaa. - Ja muistakaa kannustaa myös muita kuin isäntämaan edustajia! YLE Uutiset