Microsoft haluaa ostaa Yahoon

Ohjelmistoyritys Microsoft haluaa ostaa Yahoon, internetin yhden tärkeimmistä hakukoneista. Asiasta kertoi New York Post perjantaina. Kauppa-aikeillaan Microsoft yrittää pysyä markkinoita hallitsevan Googlen perässä.

talous

New York Postin mukaan Microsoft on lähestynyt Yahoota virallisten fuusioneuvottelujen aloittamiseksi. Yahoon hinnaksi arvioidaan 50 miljardia dollaria.

Epävirallisia neuvotteluja yhteistyön mahdollisuudesta on käyty jo vuosia, mutta ne eivät tähän asti ole johtaneet konkreettisiin tuloksiin.

New York Postin mukaan Microsoft teki ostotarjouksen Yahoosta viimeksi muutama kuukausi sitten.

Laajentumisaikeillaan Microsoft yrittää pysyä perässä hakukone Googlen hallitsemassa kilpailussa. Google päihitti Microsoftin mainospalveluyhtiö DoubleClickin ostotarjouksessa ja onnistui lisäksi solmimaan mainossopimuksen Microsoftin havitteleman hakukone AOL:n kanssa.

New York Postin mukaan Yahoon ja Microsoftin fuusioituminen on epävarmaa, mutta yhtiöt suunnittelevat kuitenkin yhteistyötä jossakin muodossa.

Googlen päihittämiseen on kuitenkin vielä matkaa, sillä Googlella on 50 prosentin osuus nettihauista, kun Yahoo ja Microsoft jäävät yhdessä alle 40 prosentin.

Yle Uutiset, New York Post