Kenialaiskoneen etsintä jatkuu sunnuntaina

Kamerunissa maahan syöksyneen kenialaisen matkustajakoneen etsintöjä jatketaan aamun valjettua, sanovat Kamerunin viranomaiset.

Ulkomaat

Sataaneljäätoista ihmistä kuljettanut Kenya Airwaysin kone putosi tiheään viidakkoon aamulla. Helikopterit ja armeijan koneet ovat etsineet konetta koko päivän, mutta ilman tulosta.

Koneessa oli matkustajia ainakin 25 maasta. Lentoyhtiön mukaan valtaosa matkustajista on afrikkalaisten valtioiden kansalaisia. Joukossa on myös 15 intialaista, kuusi kiinalaista, viisi brittiä, yksi sveitsiläinen, ruotsalainen ja Yhdysvaltojen kansalainen. Miehistö on Keniasta.

Konetta on etsitty laajalta alueelta Kamerunin Atlantin-rannikon ja sisämaassa sijaitsevan Ngomedzapin kaupungin väliltä. Pääkaupungista Yaoundesta noin 100 kilometriä lounaaseen sijaitsevan Lolodorfin kaupungin asukkaat kuulivat yöllä alueella voimakkaan räjähdyksen.

Onnettomuuden syynä huono sää? Abidjanista Norsunluurannikolta myöhään perjantaina lähtenyt kone oli matkalla Nairobiin Keniaan, jonne sen oli määrä laskeutua aamulla. Yhteys koneeseen katkesi pian sen jälkeen, kun se oli noussut ilmaan Kamerunissa sijaitsevasta Doualasta, jonne se teki välilaskun. Turman syystä ei ole tietoa. Alueella vallitsi ainakin myöhemmin lauantaina huono sää. Kone on vain puoli vuotta vanha eikä ole kärsinyt aiemmin ongelmista. Kenya Airwaysille tapahtui vuonna 2000 tuhoisa onnettomuus, jossa kuoli 169 ihmistä. Myös tuolloin kone oli tulossa Abidjanista Nairobiin. Turman syiksi todettiin viallinen varoituslaite ja lentäjän virhe. AFP, Reuters, AP