Koe uusi yle.fi

Halonen haluaisi selvityksen median toimista patsaskiistassa

Presidentti Tarja Halonen haluaa selvitystä suomalaisten tiedotusvälineiden uutisoinnista Viron ja Venäjän välisestä patsaskiistasta. Halosen mielestä suomalaisen median uutisointia pitäisi verrata muihin europpalaisiin tiedotusvälineisiin.

Kotimaa

Halosen mielestä uutisointia pitäisi verrata muuhun eurooppalaiseen mediaan ja tutkia, tehdäänkö suomalaisille poliitikoille toisenlaisia kysymyksiä kuin muualla Euroopassa.

  • Toivoisin todellakin, että joku tekisi joskus selvityksen siitä, miten suomalainen media on suhteessa muihin eurooppalaisiin medioihin suhtautunut esimerkiksi sellaisiin kysymyksiin kuin Irak tai tämä pronssisotilas, Halonen sanoi presidentinlinnassa järjestetyssä presidenttifoorumissa. Halonen sanoi, että media jopa kampanjoi etsiessään eroja ulkopoliittisesta päätöksenteosta. Hänen mukaansa presidentillä, pääministerillä ja ulkoministerillä voi olla myös omia mielipiteitä. - Aina kun useampia ihmisiä on mukana, on mahdollista, että he ovat hieman eri mieltä. Ei sitä pidä estää, sitä kutsutaan demokratiaksi, Halonen katsoi. Halosen mukaan tärkeintä on, että lopulta saadaan aikaan yhteinen päätös. "Suomi ei ole Naton eteisessä" Presidentti Tarja Halosen mukaan Suomi ei ole sotilasliitto Naton eteisessä. Halosen mielestä Suomi on pikemminkin Naton kumppani kriisinhallinnassa ja myös Suomen kansallinen puolustus hyHötyy yhteistyöstä. Halosen mukaan Suomi kuuluu niihin kumppaneihin, jotka voivat itse päättää haluavatko ne siirtyä Naton odotushuoneeseen. Kanerva: Järjestöt mukaan ulkopoliittiseen keskusteluun Ulkoministeri Ilkka Kanerva haluaa kansalaisjärjestöt ja elinkeinoelämän tiiviimmin mukaan ulko- ja turvallisuuspoliittiseen keskusteluun. Kanerva esitti tasavallan presidentin koolle kutsumassa presidenttifoorumissa, että ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon seurantaryhmää laajennettaisiin. Tähän asti ryhmä on koostunut eduskuntapuolueiden edustajista sekä ulko- ja puolustusministeriön virkamiehistä. Kanervan mukaan hallitus haluaa myös nuoret mukaan pohtimaan Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa. Presidenttifoorumia voi seurata vielä iltapäivällä klo 16-17 internetistä. Linkki lähetykseen sijaitsee YLE Uutisten pääsivun (siirryt toiseen palveluun) oikeassa yläreunassa.

Lähteet: YLE Uutiset