Kiekkohuuma kääntyi pettymykseksi

Suomalaisten kiekkohuuma kääntyi pettymykseksi, kun Kanada voitti jääkiekon maailmanmestaruuden Moskovassa. Kanada oli leijonia parempi maalein 4-2.

Kotimaa

Helsingissä Senaatintorilla 15 000 ihmistä seurasi jääkiekon MM-finaalia paikalle pystytetyiltä suurilta näyttöruuduilta. Poliisi on hankkinut kaupunkiin lisämiehitystä normaalisunnuntaihin verrattuna ja varautunut mahdollisiin häiriöihin, mutta toistaiseksi kaupungilla on ollut rauhallista. Lauantai-iltana Senaatintorin videotauluilta katseli Euroviisuja 25 000 ihmistä. Senaatintori veti väkeä Oulua myöten

Senaatintorille saapui väkeä muualtakin kuin vain pääkaupunkiseudulta. Oulun Kärppien kannattajia on saapunut Oulusta paikalle noin sata, kertoo Kärppä-fani Kimmo, joka harmitteli sitä, että yksi näyttöruuduista oli viety pois Euroviisu-illan jälkeen. Ottelun alkaessa oli mahdoton enää saada istumapaikkaa Tuomiokirkon portailta.

- Koivun kenttä näyttää olevan kovin, Kimmo kommentoi pelin kulkua, kun ottelua oli käyty joitakin minuutteja.

Vaikka tunnelma oli tuolloin vielä toiveikas, Kimmo harmitteli Kanadan ottelun alkuminuuteilla tekemää ensimmäistä maalia.

Toritapahtuma oli vaakalaudalla

Vielä lauantai-iltana näytti vielä siltä, että kiekkofinaalia ei nähtäisikään Senaatintorin näyttöruuduilta.

- Helsingin kaupunki ja Jääkiekkoliiton sponsorit antoivat tähän mahdollisuuden, kertoi Eastwayn tiedotuspäällikkö Tomi Lindblom YLE Uutisille sunnuntaina päivällä. Rahaa tarvittiin mm. teknisen henkilökunnan ja järjestysmiesten palkkaamiseen, vaikka laitteet Euroviisujen jäljiltä olivatkin jo torilla.

YLE Uutiset