Kanerva tuomitsee venäläisten nujakoinnin suomalaistyömaalla

Ulkoministeri Ilkka Kanerva tuomitsee harvinaisen jyrkästi venäläisten nujakoinnin suomalaisyrityksen työmaalla. Kanervan mukaan Suomi tekee diplomaattiteitse kaiken mitä voi asian selvittämiseksi.

Kotimaa

- Tämä on kyllä aika ennenkuulumatonta, ei tietenkään millään tavalla hyväksyttävissä olevaa toimintaa. Nyt pitää kyllä venäläisten kerta kaikkiaan uskoa se, ettei tämäntyyppinern käyttäytyminen voi tulla kysymykseen. Maan, joka on pyrkimässä WTO:hon ja OECD:hen täytyy nimenomaan ymmärtää minkälaiset suojat myöskin ulkomaisella toimijalla on kansainvälisten periaatteiden mukaisesti, niin Venäjällä kuin muualla.

Kanervan mukaan venäläisten pitäisi itsekin ymmärtää, että tällainen vaikuttaa siihen, miten ulkomaiset yhtiöt uskaltavat investoida Venäjälle.

- Kysymys on sellaisesta logistiikkapalvelujen järjestämisestä alueella, joka on varsin suureksi hyödyksi Pietarille itselleen niin tämä tuntuu entistä käsittämättömämmältä.

Kanervan mukaan näin akuutista tilanteesta on kyettävä keskustelemaan Suomen ja Venäjän välillä jo ennen seuraavia virallisia tapaamisia.

YLE Uutiset Suomalaisyrityksessä kahakka Venäjällä (siirryt toiseen palveluun)