Naisasialiitto Unioni: Hoitajille lisää palkkaa

Naisasialiitto Unioni vaatii hallitusta pitämään kiinni palkankorotuslupauksista.

Kotimaa

Naisasialiitto Unioni vaatii hallitusta pitämään kiinni lupauksistaan sosiaali- ja terveysalan palkkojen korottamiseksi.

Liiton mukaan suomalainen terveydenhoitojärjestelmä on Euroopan halvimpia lähinnä hoitajien huonojen palkkojen vuoksi; esimerkiksi Britanniassa sairaanhoitajan kuukausipalkka on 1 500 euroa korkeampi kuin Suomessa.

Liiton mukaan suomalaisen sairaanhoitajan palkka onkin ostovoimaltaan Euroopan huonoimpia. Liitto varoittaa, että tulevaisuudessa entistäkin useampi hoitaja suuntaa ulkomaille töihin.

Naisasialiitto Unioni pelkää, että tuleva liittokierros usuttaa julkisen sektorin matalapalkkaiset naisalat kilpailemaan keskenään, mikä pahimmillaan voi johtaa siihen, että aloille ei saada aikaan minkäänlaista palkkavajeet korjaavaa ratkaisua.

Liitto vaatiikin, että tämän viikon budjetin kehysiriihessa hallituksen on varattava ennen vaaleja luvattu jättipotti hoitajille.

Hoitajien palkankorotuksille on kansan tuki: Helsingin Sanomien teettämän kyselyn mukaan lähes 80 % suomalaisista kannattaa palkankorotusten suuntaamista julkisen sektorin matalapalkkaisille naisaloille.

YLE Uutiset